Vijesti

Oproštaj od dosadašnjeg i uvođenje u službu novog kapelana u HKM Hamburg

2024 03 03 i m naslovna

 

U nedjelju 3. ožujka 2024. godine u Hrvatskoj katoličkoj misiji Hamburg slavljeno je svečano misno slavlje tijekom kojega se vjernička zajednica oprostila od dosadašnjeg kapelana fr. Mirka Vlka, a u službu je uveden novi kapelan fr. Ilija Lešić. Misno slavlje predvodio je fr. Slavko Slišković - provincijal Hrvatske dominikanske provincije u koncelebraciji s fr. Antom Bobašem, voditeljem HKM Hamburg i kapelanima Vlkom i Lešićem.

 

Misno slavlje i primopredaja službi održano je u katedralnoj crkvi Svete Marije koja je bila ispunjena mnogobrojnim vjernicima.

 

O naravi premještaja u dominikanskom redu te dosadašnjoj suradnji s fr. Mirkom i budućom s fr. Ilijom okupljenim vjernicima progovorio je fr. Anto Bobaš, voditelj misije na kraju euharistijske službe.

 

U ime Župnoga pastoralnog vijeća gosp. Ivica Erić zahvalio je fr. Mirku Vlku na dosadašnjem gotovo osmogodišnjem plodnom pastoralnom djelovanju te novom kapelanu fr. Iliji Lešiću zaželio dobrodošlicu u ovu misijsku zajednicu.

 

U ime Hamburške nadbiskupije voditelj ureda za katolike drugih jezičnih zajednica dr. Michael Becker uputio je riječi zahvale i dobrodošlice odlazećem i novom kapelanu, uručio prigodne darove te istaknuo kako u ovoj nadbiskupiji ima 29 zajednica što čini oko 40% svih katolika Hamburške nadbiskupije, a Hrvatska katolička misija je među najbrojnijim i najaktivnijim.

 

Prigodnu riječ uputili su vjernicima i novi kapelan fr. Ilija Lešić i odlazeći fr. Mirko Vlk. Prigodno druženje na kojemu su se vjernici mogli i osobno pozdraviti s fr. Mirkom i upoznati s fr. Ilijom nastavljeno u nadbiskupijskoj dvorani.