Vijesti

Svećeničko ređenje fr. Drage Ferenceka u Petrovču

2023 07 03 naslovna p drago

 

U nedjelju 2. srpnja u baroknoj bazilici Marijinega Obiskanja (Pohoda BDM) u Petrovču (Slovenija) za svećenika je zaređen fr. Drago Ferencek, član Hrvatske dominikanske provincije.

 

Uz brata Dragu, koji je primio red prezbiterata, za trajnog đakona zaređen je gospodin Mihael Hild. Glavni zareditelj bio je celjski škof (biskup) mons. Maksimilijan Matjaž.

 

Uz biskupa Matjaža bio je nazočan i celjski biskup u miru mons. Stanislav Lipovšek. U koncelebraciji su još bili fr. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske dominikanske provincije, fr. Ivan Arzenšek, župnik i rektor bazilike Pohoda BDM, vlč. Peter Možina, župnik župe Svetog Križa, Ljubljana, rodne župe fr. Drage te brojni drugi svećenici iz Slovenije i Hrvatske.

 

Svetoj Misi i obredima ređenja prisustvovali su također članovi laičkog bratstva sv. Dominika iz Zagreba i sestre dominikanke. Za posluživanje kod liturgije bili su zaduženi bogoslovi celjske biskupije, dominikanski bogoslovi i ministranti župe Petrovče.

 

Poslije završetka sv. Mise ređenici su uputili nekoliko riječi zahvale, a župljani su ređenicima podijelili prigodne darove. Nakon mladomisničkog blagoslova i izlazne procesije u dvorištu crkve organizirano je zajedničko druženje uz prigodnu zakusku. Druženje biskupa, svećenika, bogoslova i rodbine nastavilo tijekom večere uz molitvu, pjesmu i riječi zahvale.

 

Našeg brata Dragu i đakona Mihaela preporučujemo u molitve da uz pomoć Presvetog Trojstva, Blažene Djevice Marije, sv. oca Dominika i svih svetih, blagoslovljeno i sretno započnu svoje služenje Crkvi.

 

Fr. Leonardo Matinović, OP