Vijesti

Svibanj posvećen Mariji i ružama ljubavi

2023 05 11 opv naslovna

 

Svibanj je Marijin mjesec - mjesec cvijeća. Dominikanska obitelj 8. svibnja, slavi zaštitu blažene Djevice Marije nad čitavim Redom. Različiti su običaji u Redu vezani za svibanj.

 

U tiho jutro prve svibanjske subote u čast Mariji, vijetnamske sestre dominikanke u kući matici Družbe okupljaju se pred njezinim kipom i mole krunicu te je darivaju cvijećem - prekrasnim i mirisnim ružama. Ruže na rukama kandidatkinja slika su jednostavnosti, ljepote i želje za nasljedovanjem Majke Božje i njezine predanosti Bogu te da žive po Božjoj volji, započinjući redovnički život, susrećući se s poteškoćama, iskušenjima i izazovima. Baš poput Majke koja je rekla da Božjoj volji, one su spremne darivati svoju mladost Bogu da mu posluže kao instrument ljubavi.

 

Prekrasno cvijeće u rukama starijih sestara predstavlja sunce i kišu na putu nasljedovanja Boga. Od mladosti do starosti, sijede kose i vidljivih bora kroz turbulentna vremena i povijest, prisutnost sestara u Družbi jasan je dokaz Božjeg milosrđa i zaštite te Marijine brige za sestre. Svaki cvijet predstavlja zahvalnost sestara i Družbe za tolike blagoslove, a najposebniji dar je ostati do karaj u Božjoj kući.

 

2023 05 11 01

 

2023 05 11 02

 

Sažeto prema: http://daminhtamhiep.net