Vijesti

U Zagrebu održan godišnji susret dominikanskih odgojitelja Srednje i Istočne Europe

2021 09 29 ucitelji naslovna

 

Od 23. do 26. rujna 2021. u Samostanu Kraljice sv. krunice u Zagrebu održan je godišnji susret dominikanskih odgojitelja Srednje i Istočne Europe.

 

U Zagrebu su se okupili fr. Laurentius Hoehn, učitelj novaka Teutonske provincije, fr. Gabriel Malich, učitelj studenata Češke provincije, fr. Reginald Adrian Slavkovsky, učitelj novaka Slovačke provincije, i fr. Domagoj Augustin Polanščak, učitelj studenata Hrvatske provincije, a fr. Mark Padrez, socius za bratski život i formaciju Reda propovjednika, susretu se pridružio putem Interneta. Cilj susreta bio je steći nova znanja i izmijeniti dragocjena iskustva koja mogu biti od velike pomoći u daljnjem procesu formacije. Susret u Zagrebu bio je također prilika za obilazak stare jezgre grada i kulturnih znamenitosti hrvatske prijestolnice.

 

Tijekom radnog dijela programa braća odgojitelji podnijela su izvješća o svojem radu, dok je u njegovu središnjem dijelu fr. Mark održao predavanje o odgoju za život u celibatu, fr. Stipe Jurič, OP, govorio je o biblijskim temeljima odgoja, a dominikanka s. Ana Begić održala je predavanje o duhovno-moralnom odgoju u vjerskom životu. Uslijedila je rasprava o izazovima i smjernicama odgoja dominikanskih redovničkih kandidata te iznošenje prijedloga i planova za budućnost.

 

Fr. Domagoj A. Polanščak, OP

 

2021 09 29 01 uci