Vijesti

Podkraj – Travnik: Mlada misa fr. Mateja Trupine

2021 07 25 naslovna

 

Novozaređeni svećenik Hrvatske dominikanske provincije fr. Matej Trupina u Župi svete Ane - Podkraj - Travnik (BiH), proslavio je u subotu 24. srpnja svoju mladu misu pod geslom Moje mi srce govori: Traži lice njegovo! Svečano euharistijsko slavlje mladomisnik je predslavio u koncelebraciji s fr. Slavkom Sliškovićem, provincijalom Hrvatske dominikanske provincije, vlč. Marijom Oršolićem, župnikom, fr. Antom Bobašem - mladomisnikovim propovjednikom, drugom braćom dominikancima i svećenicima okolnih župa te uz sudjelovanje velikog broja vjernika.

 

Prije početka mise mladomisnika i prisutne je, biranim riječima, pozdravio župnik vlč. Mario. Prigodnu homiliju održao je fr. Anto Bobaš, mladomisnikov redovnički brat. U propovijedi fr. Anto je, između ostalog, nadahnut pročitanim evanđeoskim odlomkom o pozivu apostola Mateja, naglasio kako prvo treba biti čovjek otvoren za sve, bez predrasuda i mržnje, već treba biti na raspolaganju svima. Potom je govorio o dvije stvari koje su važne na svećeničkom putu, a to su: vjerovati i moliti. Pozvao je mladomisnika da svaki dan iznova započinje vjerovati i da ustraje u tome, a potom je naglasio važnost molitve, kako njegove osobne, tako i molitve onih koji će moliti za njega.

 

Na koncu misnog slavlja fr. Matej je zahvalio svima koji su ga pratili na putu do svećeništva te je zatim okupljenima udijelio mladomisnički blagoslov. Slavlje se nastavilo na svečanom ručku kod kuće obitelji Trupina na Ožegi u Đelilovcu.