Izdanja Dominikanske naklade Istina

Anto Gavrić, Božidar Petrač (ur.)
Sveti Dominik u Hrvata


Biblioteka: Anima Croatorum, knj. 11
Godina izdanja: 2021.
Format: 24 x 17 cm
55 ilustracija u boji.
Opseg: 984 str.
Cijena: 300,00 kn

Narudžbe: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sveti Dominik u Hrvata naslov je knjige, antologije, koju su u povodu 800. godišnjice smrti svetoga Dominika i 800. obljetnice dolaska dominikanaca u hrvatske krajeve uredili Anto Gavrić i Božidar Petrač, a u suizdanju objavili Alfa i Dominikanska naklada Istina. Sveti Dominik i Red propovjednika ostavili su duboke tragove u duhovnosti, znanosti i kulturi hrvatskoga naroda. 

U povodu ovih dviju velikih obljetnica sabrano je na jednom mjestu, u jednoj knjizi na 984 stranice, sve ono što je o svetom Dominiku, utemeljitelju dominikanskoga reda, nastalo na hrvatskom tlu, sve ono što su tijekom povijesti, od njegova prvog spomena u hrvatskom narodu pa do naših dana napisali Hrvati, ali i pape iz onih prvih vremena poslije Svečeve smrti i pape koje su obilježili naše doba. Izbor predstavlja ono što su pisali hrvatski kardinali i biskupi, teolozi – znameniti dominikanci, povjesničari, kulturolozi i pjesnici, ali i izbor onoga što je pohranjeno u baštini hrvatske likovne umjetnosti. 

O 800. obljetnici smrti svetoga Dominika predstavlja se hrvatskoj najširoj javnosti ono što je baština svetoga Dominika tijekom gotovo osam stoljeća namrla hrvatskom narodu i kako je duboko utjecala na njegovu duhovnost i kulturu.