dni-logo-m

 

 

Izdavačka naklada „Istina“ osnovana je 1929. g. u zagrebačkom dominikanskom samostanu Kraljice sv. Krunice. Pod vodstvom o. Hijacinta Boškovića izdavala je asketsko-mističku reviju „Duhovni život“ i knjige asketskog i filozofsko-teološkog sadržaja. Revija je izlazila četrnaest godina, šest puta godišnje, u 2000 primjeraka. Prestala je izlaziti g. 1942. naredbom „državne vlasti“. Ista je naklada tiskala i rasprodala svoja redovita i godišnja izdanja u 300.000 primjeraka. Od g. 1929. do 1944., kada je bila prisiljena obustaviti svoju djelatnost, izdala je dvanaest knjiga u preko 60.000 primjeraka.

 

Izdavačka djelatnost obnovljena je početkom 1957. g. u splitskom samostanu. Do 1968. godine izdala je trinaest knjiga i molitvenika u ukupnoj nakladi od 112.615 primjeraka.U Korčuli je 1969. godine osnovan novi izdavački centar „Izvori istine“ koji izdaje vlastitu reviju propovjedničkog sadržaja „Homilije“. U prvih sedam brojeva donijela je gradivo po pojedinim temama da bi kasnije prešla na objavljivanje gotovih homilija. Osim revije, naklada je izdavala prijevode djela suvremenih pisaca u kojima se obrađivane aktualne teme, kao i izvorni tekstovi te knjige Hrvatskih dominikanaca.


Zbog različitih poteškoća izdavački centar u Korčuli prestaje s radom da bi 14. travnja 2000. odlukom Provincijskoga vijeća u sklopu Centra za studij i izdavačku djelatnost Hrvatske dominikanske provincije nanovo bila oživljena Dominikanska naklada Istina (DNI).

 

Voditelj Dominikanske naklade Istine:
Fr. Anto Gavrić
Ivanićgradska 71, 10000 Zagreb
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.