Dominikanski samostan bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71 na zagrebačkoj Peščenici, od srijede 14. veljače (Pepelnice) do srijede 28. ožujka, priređuje niz od sedam korizmenih tribina srijedom sa zajedničkom temom „Život i spasenje“. Predavanja će se održavati u multimedijalnoj dvorani "Dominik Barač", ispod samostana, s time da će se prvo predavanje na Pepelnicu održati u 19.45 sati, a potom srijedama u 19.30 sati.

Prvo korizmeno predavanje je 14. veljače na Pepelnicu, na temu "Ljudski život i spasenje", a predavač je dr. sc. Tonči Matulić, redoviti profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

"Kvaliteta života u 'poodmakloj dobi'" tema je druge korizmene tribine u srijedu 21. veljače. Predavač je dr. sc. Damir Erceg, liječnik.


U srijedu 28. veljače treća je korizmena tribina na temu "Soteriologija na umoru?“. Govorit će dr. sc. Ivan Karlić, pročelnik Katedre dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.


Na četvrtoj korizmenoj tribini u srijedu 7. ožujka, o temi "Bog Abrahama, Izaka i Jakova ili Bog „filozofa i znanstvenika“?" govorit će dr. sc. Davor Pećnjak (Institut za filozofiju).

 

U srijedu 14. ožujka peta je korizmena tribina. O temi "Temelji religiozne ravnodušnosti" govori dr. sc. Branko Murić ( Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

 

"Molitva i zdravlje", tema je šeste korizmene tribine koja će se održati u srijedu 21. ožujka. Predavačice su Tanja Radionov i Ljiljana Kondić, psihologinje i psihijatrice.

 

Niz korizmenih tribina u samostanu bl. Augustina Kažotića na Peščenici, završava u srijedu 28. ožujka sedmom tribinom s temom "Povratak i nastavak prevlasti idola?" Predavač je dr. sc. Ivan Bodrožić , pročelnik Katedre povijesti kršćanske literature i kršćanskog nauka na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

korizma