Ispis

2011-06-21-naslovna-toljOP - Učitelj Reda brat Bruno Cadore je, na nedavnom zasjedanju Generalnog vijeća Reda u Rimu, imenovao brata Mihaela Tolja generalnim tajnikom Opće skupštine Reda, koja će se održati u Dubrovniku od 22. srpnja do 8. kolovoza 2013. godine. Na skupštini će sudjelovati preko stotinu dominikanaca iz cijeloga svijeta.

 

Fr. Mihael Mario Tolj (1975.), nakon završetka studija kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, stupio je u Red braće propovjednika.

 

Studirao je teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i na Teološkom fakultetu Sveučilišta u Fribourgu (Švicarska), gdje je 2008. postigao licencijat iz dogmatske teologije izradivši magistarski rad pod naslovom "Recepcija IV. puta sv. Tome Akvinskoga za dokazivanje Božje opstojnosti kod Hijacinta Boškovića OP".

 

Trenutno je starješina dominikanskog samostana Sv. Križa u Gružu (Dubrovnik) i župnik u istoimenoj župi te predsjednik Liturgijskog povjerenstva Hrvatske dominikanske provincije.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s