joomla social media module

2011-06-12-naslovna-biskup-opOP – Papa Benedikt XVI. ovih je dana imenovao Kolumbijskog dominikanca o. Omara Alberta Sancheza Cubillosa (48), za biskupa Tibúa - Kolumbija. O. Omar Alberto je član Kolumbijske dominikanske provincije sv. Ljudevita Bertrana. Rođen je u gradu Coguau (Cundinamarca) - Kolumbija, 20. rujna 1963.

 

Dominikanskom redu je pristupio u prosincu 1982. Prve zavjete je položio 2. veljače 1984., a za svećenika je zaređen 17. veljače 1990. u Bogoti.

 

Novoimenovani biskup ima bakalaureat iz filozofije i religijskih znanosti te doktorat iz dogmatske teologije koji je postigao na Papinskom sveučilištu sv. Tome Akvinskoga u Rimu.

 

Uz različite pastoralne službe u Provinciji, o. Omar Albert je neko vrijeme vršio i službu profesora u Bogoti. U posljednje vrijeme vršio je službu priora u samostanu Krista Kralja u Bucaramangu, gdje ga je zateklo imenovanje za biskupa.

 

Biskupsko ređenje o. Omara Alberta biti će u bazilici Gospe od Ružarija u gradu Chiquinquiráu, 8. kolovoza na blagdan sv. oca Dominika. Novoimenovani biskup je 30. Kolumbijski biskup iz Reda propovjednika od početka evangelizacije Novoga Svijeta.

 

 

Izvor: http://www.opcolombia.org

 

 

0
0
0
s2sdefault