joomla social media module

m0U ponedjeljak, 30. ožujka 2009., u studiju Zvonimira Bajsića, domu Hrvatske radiotelevizije u Zagrebu, svečano je predstavljena knjiga Kršćanska misao XX. stoljeća. Knjigu je uredio Ratimir Vince, a izdala Hrvatska radiotelevizija i Kršćanska sadašnjost. Riječ o zborniku nastalom zahvaljujući izgovorenim tekstovima na Trećem programu Hrvatskog radija od 1997. do 2002.

 

Kao suradnici u nizu emisija na radiju i u knjizi su i hrvatski dominikanci: Alojz Ćubelić, Franjo Šanjek, Hrvoje Lasić, Marijan Biškup, Stipe Jurič, Anto Gavrić, Frano Prcela, Tomislav Kraljević, koji su prikazali 15 od 52 zastupljena autora. Među prikazanim autorima nalazi se i desetak dominikanaca: Josef Bochenski, Hijacint Bošković, Marie-Dominique Chenu, Yves Congar, Hijacint Eterović, Gustavo Gutierrez, Jean-Marie Lagragne, Edward Schillebeeckx, A. D. Sertillanges U knjizi su izostali, a na radiju su još prikazani hrvatski dominikanci Tomo Vereš i Jordan Kuničić). Spominjemo također i nekoliko autora koji su se nadahnjivali mišlju sv. Tome Akvinskoga, kao Etienne Gilson, Jacques Maritain i drugi.

 

m1

 

m2

 

Knjigu su predstavili ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. Dragan Primorac, varaždinski gradonačelnik dr. Ivan Čehok, provincijal HDP dr. Anto Gavrić, akademik Franjo Šanjek, OP i rektor Evanđeoskog teološkog fakulteta u Osijeku dr. Peter Kuzmič.

 

m3

 

m4

 

m5


 

 

0
0
0
s2sdefault