joomla social media module

NG0Odlukom Opće skupštine Reda 1962. godine, Dalmatinska provincija je promijenila ime u Hrvatsku dominikansku provinciju Navještenja Blažene Djevice Marije.
Svečanim misnim slavljem u crkvi Kraljice sv. krunice koje je predvodio provincijal fr. Anto Gavrić, uz koncelebraciju braće dominikanaca i sudjelovanje župne zajednice, proslavljen je Dan provincije.

 

Provincijal je u propovijedi govorio o Mariji kao uzoru vjernice koja u vjeri traži, prihvaća i ostaje ustrajna. Od Marije možemo naučiti da je radost vjerovanja neodvojiva i radosti traženja Boga u otvorenosti, raspoloživosti i povjerenju. „Nedokučivi su sudovi i neistraživi putovi Gospodnji „ (Rim 11, 33), a Marija svjedoči da Boga nalaze oni koji ga traže. Od Marije možemo naučiti poslušnost u vjeri, prihvaćati ono što još ne razumijemo, posvješćujući si da Bog ostaje vjeran svojim obećanjima. Za Mariju vjera je odgovor Bogu, obnovljeno pouzdanje, ponekad u svjetlosti a često u noći nerazumijevanja i traženja razumijevanja nauma Božjega. Od Marije možemo naučiti ustrajnost u iščekivanju dolaska Kraljevstva Božjega ostajući „nepoljuljani u nadi evanđelja koje čusmo“ (Kol 1, 23).

 

NG1

 

NG2

 

Dolazeći k Mariji ona nas uči da nas Bog voli, da je Bog milosrđe, da je Bog milost i da se je milost utjelovila u njegovu Sinu. Marija nas poziva da njezina Sina slavimo, da njega u euharistiji primamo sa sve većom vjerom. Marija nas uči koliko je Duh Sveti prisutan u njezinu životu i u životu Crkve.

 

 

NG3

 

NG4

 

NG5

 

NG6

 

0
0
0
s2sdefault