joomla social media module

2010-12-21-naslovna-split-adventSplit, 21. 12. 2010. - Na četvrtu adventsku nedjelju u crkvi sv. Dominika u Splitu održan je tradicionalni Adventski koncert mladih. Crkva je bila dupkom puna, a to smo i očekivali jer se danima pričalo po gradu o ovom koncertu, a najavili su ga i regionalni mediji.

 

Na koncertu je sudjelovalo dvanaest vokalno-instrumentalnih sastava iz splitskih župa. Svaki VIS je izveo jednu hrvatsku tradicionalnu pjesmu i jednu stranu ili neku od popularnih božićnih pjesama. Koncert je otvorio VIS "Darovi Duha". To je VIS djece i mladih iz crkve sv. Dominika.

 

Posebni gost bila je ženska klapa Mirakul, koja je izvela tri tradicionalne pjesme iz različitih krajeva Hrvatske: "Preveliku radost navišćujem vama" – tradicionalna s otoka Murtera, "U se vrime godišća" – napjev iz Ravnih kotara te "Bolska kolenda".

 

Klapa Mirakul je pokupila i ovacije cijele crkve zbog svog maestralnog izvođenja ovih pjesama. S posebnim oduševljenjem je dočekan i VIS "Dominik". A kad im se pridružio i Marijan Ban u crkvi je nastala opća radost i raspjevanost.

 

VIS "Dominik" i Marijan Ban su izveli pjesme "Djetešce nam se rodilo" i "Božić bijeli", a svi sudionici, uz podršku cijele crkve, su na kraju izveli pjesmu "Radujte se narodi". Splitski nadbiskup mons. Marin Barišić se na kraju svima zahvalio i podijelio prigodne zahvalnice. Druženje se nastavilo u galeriji "Fr. Vinko Draganja".

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault