joomla social media module

2010-12-19-naslovna-prvi-snZagreb, 19. 12. 2010. - Zabijelio se bijeli Zagreb grad! 18. prosinac 2010. ostat će dugo u sjećanju sadašnje generacije dominikanskih studenata. Pao je prvi snijeg, a lopatama ni traga.

 

Kako ne bi iznevjerili prethodne naraštaje, koji su tako vjerno čistili snijeg oko samostana Kraljice svete Krunice, fr. Krunoslav, fr. Dominik Kristijan, fr. Krešimir, fr. Ivan i Marinko (interesent za dominikanski red), pohitali su u najbliži dućan kako bi nabavili potrebnu opremu za čišćenje.

 

Ostavili su knjige i uhvatili se lopata. Nema kruha bez lopate, bio je slogan vesele družine koju niti prosinačka hladnoća nije pokolebala da odstrani snježne naslage s pločnika. Jedni, iskusniji u ovom poslu, brzo su riješili svoju dionicu, dok su drugi svoj dio malo sporije čistili (čineći to po prvi puta u životu). Za vrijeme radne akcije, nije nedostajalo ni biblijske poruke.

 

Studenti su bili nadahnuti starozavjetnim riječima: Oko za oko, zub za zub. Naime, po završetku čišćenja, rješavali su se ''dugovi''. Nenajavljeno je započeo ''rat'', snježni rat, u kojem je ''oružje'' bio snijeg, oruđe lopata, a cilj ''rata'' dobra zabava.

 

Nije bilo ozljeđenih, već samo od snijega mokrih i nasmijanih ''žrtava''. Tako je prvi snijeg u Zagrebu, među dominikanskim studentima unio malo živosti pred nadolazeći rođendan Malog Boga, a također je to bilo i dobro opuštanje nakon kolokvija iz hebrejskog, psihologije, dogmatike … .

 

Zaključak svega: lopate više nisu nove, a krhke studentske ruke poprimile su čvrstoću - tehnika čišćenja je svladana i prva prepreka nadvladana: počela je sezona čišćenja!

 

 

0
0
0
s2sdefault