Ispis

2010-05-17-naslovna-vii-koncertZagreb, 17. 05. 2010. - U sklopu priprave za proslavu 800. obljetnice potvrde Reda propovjednika, u nedjelju 16. svibnja s početkom u 20:00 sati u crkvi Kraljice sv. krunice u Zagrebu, održan je sedmi u nizu koncerata Glazbom ususret dominikanskom jubileju.

 

Unatoč kišnom vremenu, Stephanie Borkenfeld-Müllers, jedna od vodećih njemačkih orguljašica, 16. svibnja u crkvi Kraljice sv. krunice, održala je nezaboravan koncert.

 

Sakralni prostor, ispunjen orguljaškim zvucima, pružio je posjetiteljima koncerta prigodu da dublje zakorače u duhovnu sfera vlastitoga bića. Stephanie Borkenfeld-Müllers, povele je ljubitelje orguljaške melodije u svijet baroka, romantizma i klasicizma.

 

Ova različitost pružila je posjetiteljima mogućnost da dušom ćute transcendentalno ili pak da završe jedan od svojih snova.

 

Na programu se bila dijela Bacha, Buxtehudea, Händela, Guilmanta, Schumanna, Mozarta i Hovlanda.

 

Stephanie Borkenfeld-Müllers (1965.) diplomirala je orgulje i crkvenu glazbu na Robert-Schumann-Hochschule u Düsseldorfu.Posebne afinitete gaji prema glazbi Maxa Regera te francuskoj orguljaškoj glazbi.

 

Uz redovitu koncertnu aktivnost stalna je orguljašica crkve Sankt Laurentius u Mönchengladbachu, gdje je i umjetnička direktorica međunarodnog orguljaškog festivala. Osim sviranja orgulja Stephanie Borkenfeld-Müllers bavi se i dirigiranjem; tako je dosad kao dirigent predstavila brojna djela Haydna, Mozarta, Händela, Mendelssohna i ostalih skladatelja.

 

 


 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s