Ispis

2010-05-14-naslovna-milezimChieri, 14. 05. 2010. – Dominikanski novaci iz Chieria u Italiji, među kojima se nalazi i fr. Antonio (Rosario Maria) Ćorak, novak Hrvatske dominikanske provincije, ovih su dana hodočastili stopama sv. Dominika.

 

Na svom hodočasničkom putu, najprije su posjetili mali gradić Prouilhe i slavili Svetu misu u kapeli sv. Dominika. Drugi dan, s učiteljem novaka o. Antoniem Vissantiniem i podučiteljem o. Stefanom Rossiem, posjetili su Toulouse; obišli gradske znamenitosti i pohodili prvi samostan dominikanskog reda gdje je u počecima boravio i sv. Dominik.

 

Nakon molitve uputili su se u nekadašnji dominikanski samostan u kojemu se nalazi grob sv. Tome Akvinskog. U popodnevnim satima, drugoga dana, slijedio je povratak u Prouilhe.

 

Trećeg dana, u jutarnjim satima novaci i njihovi učitelji, pješice su se uputili prema Fanjeaux gdje je sv. Dominik boravio kao župnik. Četvrtog dana hodočašća, novaci i učitelji, posjetili su Carcassone, grad dvorac gdje je Dominik 1213 godine za vrijeme čiste srijede slavio sv. Misu.

 

Nakon prigodnog susreta s sestrama monahinjama i prespavane noći, uslijedio je povratak u Chieri.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s