Ispis

2010-05-10-naslovna1-sestreKorčula, 10. 05. 2010. - Skromno i lijepo, onako zapravo kako i žive svoj redovnički život, tri sestre kongregacije Svetih Anđela Čuvara u Korčuli, 9. svibnja, proslavile su 50-godišnjicu zavjetovanja.

 

S. Maja Lovrić, s. Franica Mravak i s. Metoda Alajbeg – sve tri u službi Bogu, Redu i narodu, proživjele su pet desetljeća u mnogim samostanima sestara dominikanki diljem Hrvatske, čak sve do Amerike i Kanade.

 

Proslava 50-godišnjice zavjeta započela je u četvrtak u matičnoj kući u Korčuli, gdje su u kratkoj duhovnoj obnovi razmišljale o svemu onome što su kao sestre dominikanke proživjele, a onda i o karizmi sv. o. Dominika i njezinom ostvarenju na početku trećeg tisućljeća.

 

Iako im vremenske prilike nisu baš išle na ruku, u subotu su – zajedno s. Dolores, Časnom majkom, krenule na jednodnevno hodočašće u Vepric – hrtvatski Lurd i u Međugorje.

 

U nedjelju ujutro, pod misnim slavljem, još jednom su sve tri – klečeći ispred oltara – obnovile svoje zavjete, na sličan način kako su to učinile davne 1960. godine.

 

Uz pjesmu i prigodni program mlađih sestara, slavlje se zatim nastavilo u blagovaonici samostana sestara dominikanki.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s