joomla social media module

2010-05-09-naslovna-mbZagreb, 10. 05. 2010. - I ove godine naši dragi 'kruničari' uputili su se prema Mariji Bistrici, koja je bila cilj njihova 'hodočašćenja' prije svega zato što su tamo i prije pronalazi utjehu, mir i nadu u vremenu u kojem žive.

 

U ime Hrvatske dominikanske provincije kao promicatelj i organizator dominikanskih kruničarskih bratovština ovoga hodočašća sve nazočne je pozdravio o. Ljudevit Jeđud.

 

Ove godine su hodočastili vjernici iz nekoliko zagrebačkih župa poput, Kraljice sv. krunice, bl. Augustina Kažotića, Krista Kralja, Savskog Narta, Črete., te hodočasnici iz Konjšćine, Šibenika, Vodica i drugih krajeva Lijepe naše.

 

O. Ljudevit Jeđud je na početku ovoga susreta, nakon molitve svete krunice u crkvi održao predavanje o krunici. Nakon predavanja je slavljena sveta misa koju je predvodio provincijal Hrvatske dominikanske provincije, o. Anto Gavrić.

 

Hodočasnici su poslije podne u 14:00 sati održali pobožnost križnoga puta. U crkvi Majke Božje bistričke, hodočasnici su prije povratka svojim kućama zahvalili pred izloženim Presvetim Otajstvom na svim primljenim dobročinstvima.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault