joomla social media module

2010-02-16-naslovna-gruz-blagoslov-riveDubrovnik, 16. 02. 2010. – Danas je u Gružu svečano obilježen završetak radova vrijednih 9 milijuna kuna kojima je Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije obnovila sjevernu rivu Gruškog zaljeva na Obali Stjepana Radića u dužini od 350 m.

 

U tom dijelu uređena je i šetnica koja će biti dio buduće šetnice lungo mare, čija se izgradnja planira u okviru prostornog plana Gruškog zaljeva.

Obnovljenu rivu s jedrenjaka „Karaka“ svečano je otvorio župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, a molitvu blagoslova predvodio je gruški župnik i superior Dominikanskog samostana Sv. Križa fr. Mihael Mario Tolj.

 

Fr. Mihael je istaknuo da nakon završetka djelâ što ih čovjek svojim radom ozbiljuje, uvijek se i svuda pruža prigoda za molitvu, za pouzdanje u Gospodina i za dužno zahvaljivanje.

 

Taj osjećaj vjere, koja opaža Božju nazočnost u svim životnim zbivanjima, rado se očituje posebnim obredom blagoslova koji se obavlja prilikom raznih djelatnosti i prilikom otvaranja građevina.

 

Blagoslivljamo Boga i zahvaljujemo mu za nove stvari ili građevine. U prvom redu od njega molimo da svojim blagoslovom obdari one koji se tim djelima ili stvarima budu služili.
„Ova obnovljena riva koju danas blagoslivljamo treba razbuditi našu vjeru i očitovati osjećaje zahvalnosti.

 

Ponajprije Bogu koji je izvor svakog blagoslova. Dobro su nam poznate riječi psalma: Ako Gospodin kuće ne gradi, uzalud se muče graditelji. U neku ruku smo Božji pomagači kad god svojim djelima izlazimo u susret potrebama svoje braće ili kad služimo zajednici.

 

Zato zazovimo Gospodina neka blagoslovi one koji su obnovili ovu obalu, a svojom pomoći štiti one koji će se njome služiti.“

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault