joomla social media module

2009-12-28-naslovna-bozicniDubrovnik, 27. prosinca 2009. – U Nedjelju Svete Obitelji održan je u ispunjenoj crkvi Sv. Križa u Gružu zapažen božićni koncert naziva „Djetešce nam se rodilo!“.

Ovo pomalo tradicionalno događanje dar je Dječjeg zbora i Mješovitog zbora Župe sv. Križa župljanima i svim ljudima dobre volje prigodom Božićnih i novogodišnjih blagdana.

 

Na programu su bile skladbe: Raduj se o betleme, Rodio se Spasitelj, Djetešce nam se rodilo, Gle, noć nije, Narodi nam se, Gloria, Veselje ti navješćujem, Mir nam Božić donosi, O pastiri, Jedan, dva i tri, Svim na zemlji, mehko snežek, Božićna zvona, Nebesa silna i Nek' je svima sretan Božić

 

Prigodni tekst između izvedbi čitao je prvopričesnik Šimun Brčić, a osobitu pozornost publike plijenila su raspjevana dječica i polifone izvedbe Mješovitog zbora. Ideja, organizacija, priprava i izvedba ovog koncerta, ne umanjujući doprinos svakog člana zbora, djelo je uvijek vrijedne i zauzete voditeljice obaju zborova i članice Župnog pastoralnog vijeća prof. Marije Brčić.

 

Nakon završetka koncerta posjetitelji su se radosni i ispunjeni vratili kućama, a braća dominikanci su počastili male i velike pjevače u vjeronaučnoj dvorani.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault