Ispis

2009-12-23-01-bozic-koncerti-trogirTrogir, 23. 12. 2009. - Prigodom nadolazećih blagdana, a u sklopu kulturno-umjetničkog programa grada Trogira, koji traje od 12. do 31. prosinca, održana su tri koncerta u crkvi dominikanskoga samostana na rivi.

 

U petak, 18. prosinca, održan je koncert Zbora "Petar Berislavić" iz Trogira, Zbora medicinskih sestara iz Splita, Trogirskih cimblića i Bjanke Ivas. Sutradan, u crkvi sv. Dominika, koja za glazbare ima posebno značenje, budući se u njoj nalazi vrijedna slika njihove zaštitnice sv. Cecilije, prigodan koncert upriličila je Narodna glazba Trogir.

 

Prior samostana fr Veselko Begić vrata samostana otvorio je još jednom glazbenom događaju, u utorak, 22. prosinca, kada je u crkvi sv. Dominika nastupio Djevojački zbor SŠ Ivana Lucića. Glazbene događaje svojom brojnošću uzveličala je vjerna publika. Ambijent i akustika kasnosrednjovjekovne crkve u sklopu dominikanskog samostanskog kompleksa uvelike su pridonijeli blagdanskom ugođaju.

 

 

2009-12-23-02-bozic-koncerti-trogir

 

 

Ovogodišnji niz božićnih koncerata, održanih u crkvi sv. Dominika, završio je koncertom Djevojačkog zbora pod ravnanjem prof. Maria Milina. U prvom dijelu programa djevojački pjevački sastav predstavio se repertoarom pjesama sakralne tematike, a drugi dio programa obogatili su bivši učenici škole, danas studenti Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu: violinistica Dakica Sanko i pijanist Vinko Buble, korepetitor zbora. Za treći, završni dio programa tradicionalnog koncerta, zbor je pripremio poznate božićne napjeve, kako hrvatske, tako i svjetske glazbene baštine.

 

Josipa Zeko/dominikanci.hr
Foto Ivan Marjanica

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s