joomla social media module

2009-11-30-naslovna-zbor-petrovce.pescaZagreb, 30. XI. 2009. – U nedjelju, 29. studenoga, prve nedjelje došašća, župa bl. Augustina Kažotića na Peščenici, ugostila je župni zbor „Majke Božje“ iz Petrovča (Slovenija), predvođena voditeljem, dominikancem p. Vančijem.

 

 

Uz gostovanje zbora, prva nedjelja adventa bila je u znaku radosnog i dugo očekivanog povratka u Crkvu nakon dvomjesečnih radova na popločavanju.

 

Vjernici su ponovno doživjeli ljepotu sakralnoga prostora te su u veselom ozračju počeli vrijeme došašća - iščekivanja dolaska Isusa Krista, Sina Božjega u našu ljudsku povijest.

 

Euharistijsko slavlje u 11:00 sati predslavio je o. Tomislav Kraljević u zajedništvu s o. Vančijem. Misno slavlje, liturgijskim pjevanjem uzveličali su gosti iz Slovenije. Poslije svete mise, nastavili su druženje uz objed i pjesmu.

 

U popodnevnim satima gosti iz Slovenije obišli su Katedralu i na grobu bl. Alojzija Stepinca otpjevali nekoliko marijanskih pjesama, Kamenita vrata, crkvu sv. Marka i kapelicu Ranjeni Isus u Ilici. Zahvalni Bogu za predivan dan, gosti su u večernjim satima krenuli put Slovenije.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault