joomla social media module

2009-11-29-naslovna-gruz-predstavljanjeDubrovnik, 29. studenoga 2009. – Danas, na prvu nedjelju došašća, započeo je novi liturgijski ciklus crkvene godine. Tom je prigodom u župi Svetog Križa u Gružu tijekom svete Mise u 10:00 sati župnik fr. Mihael Mario Tolj svečano uveo u ministrantsku službu petoricu dječaka.

 

Prijem novih ministranata zatražio je nakon homilije najstariji ministrant i dekan ministrantskog zbora Tonći Prizmić. Uz njega su u asistenciji bili Zvonimir Boban i Mihovil Jović. Novi ministranti su: Niko Daničić, Vlaho Žuvelek, Mislav Čagalj, Ivo Roko i Luko Lonza.

 

 

Nakon što su javno obećali da će svojim ponašanjem, pobožnošću i revnošću biti drugima poticaj te da su spremni preuzeti ovu službu, župnik je blagoslovio njihova ministrantska odijela. Dok je zbor pjevao „Krist na žalu“ novi poslužitelji oltara su uz pomoć starijih ministaranata i župnika obukli svoja odijela i na ovoj misi prvi put ministrirali.

 

Za vrijeme svete Mise u 11:30 sati župnoj zajednici se predstavilo 63-oje kandidata i kandidatica za primanje sakramenta svete krizme. Poslije homilije javno su se odrekli grijeha i ispovjedili svoju vjeru te na taj način pokazali da su spremni preuzeti vjerske obveze koje su u njihovo ime na krštenju bili preuzeli njihovi roditelji i kumovi.

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault