joomla social media module

2009-10-15-fatimanaslobnaHrvatska Katolička misija u Hamburgu, koju vode oci dominikanci, svake godine organizira hodočašće u neko od europskih svetišta. Ove godine, vjernici Katoličke misije, u razdoblju od 10. do 14. listopada, hodočastili su u marijansko svetište u Fatimu (Portugal).

 

Hočasnike na put su poveli, duhovni voditelj fr. Mirko Jagnjić, voditelj Misije, i gospodin Herman Wirtom, službeni vodič. Hodočasnici su bili smješteni u Hotel znakovitoga imena "Aleluja". U duhu tog radosnog usklika, oni su se osjećali tijekom cijelog boravka. Prvoga dana, u večernjim satima, sudjelovali su u procesiji sa svijećama.

 

Sutradan, u nedjelju 11. listopada, sudjelovali su u euharistijskome slavlju, dočim su u popodnevnim satima pošli postajama križnoga puta prema kapelici sv. Stjepana. Tijekom nedjeljnog popodneva posjetili i Aljustrel, rodno mjesto Fatimskih vidjelica: Lucije, Franje i Jacinte. Dan su završili  krunicom, koja se molila na više jezika, a dvije desetice su predvodili hodočasnici iz Hamburga na hrvatskom jeziku.

 

U ponedjeljak 12. listopada, hodočasnici su se uputili u Batlhu, mjesto na Atlantskom oceanu, gdje su posjetili poznati (bivši) dominikanski samostan u kojemu je sada smješten muzej. U utorak 13. listopada, sudjelovali su u središnjoj proslavi Marijinog ukazanja u Fatimi uz brojne hodočasnike iz cijeloga svijeta, među kojima su bile i dvije grupe iz Hrvatske od kojih jedna iz Zagreba, a druga iz Karlovca. Povratak u Hamburg uslijedio je u srijedu 14. listopada.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault