joomla social media module

2009-12-23-naslovnica-sto-moze-majcina-ljubavZagreb, 23. 12. 2009. – U izdanju Dominikanske naklade Istina iz tiska je izišla knjižica „Što može majčina ljubav“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knjigu je priredio dominikanac Drago Kolimbatović. Uz proslov krčkog biskupa i predsjednika Vijeća HBK za obitelj, Valtera Župana, knjižica sadrži uvod i zaključne misli priređivača te istinitu i potresnu priču jedne žene.

 

 

Kakva je to priča najbolje svjedoči proslov krčkog biskupa u kojemu on između ostaloga piše:“Kaže se da je od svih ljubavi na zemlji ona majčina najvjernija slika Božje ljubavi. U ovomu se pismu roditelja nigdje ne spominje Bog, ali svaka riječ govori o „ludosti“ njegove ljubavi. Ljudima kojima se dometi njihova srca zaustavljaju na sitnim računima ponosa i umišljenih veličina nikada neće biti shvatljiva ljubav majke koja prihvaća, trpi i nada se te je baš zato sposobna izvoditi čudesna djela.

 

Zato će takvima do konca ostati neshvatljiva i „suluda“ Božja ljubav koja želi i njih zahvatiti. Da! Ljubav je jača i od smrti. Ona sve nadvisuje. Samo je ona sposobna prihvatiti ludost svih vrsta križeva. Ova je knjižica svjedočanstvo majke koja je zahvaćena ljubavlju dopustila da bude razapeta na križ neshvaćanja, siromaštva i odbačenosti.“ I svi ti križevi ne samo da je nisu uspjeli otrgnuti od voljenoga djeteta, nego su produbili tajanstvenu povezanost s njime. U ovoj životnoj drami majke i bolesnoga djeteta dobronamjerno će srce otkriti ljubav – Bog je ljubav – koja nadilazi svaki um. Zato ovu knjižicu nije dovoljno pročitati. Nad njezinim sadržajem treba meditirati.“

 

 

 

Opći podaci:


Priredio: Drago Kolimbatović, OP


ŠTO MOŽE MAJČINA LJUBAV


Biblioteka: Posebna izdanja 5
Godina izdanja: prosinac, 2009.
Format: 155 x 110- položeni
52 str.

 

0
0
0
s2sdefault