joomla social media module

2020 11 9 sasa naslovna

 

U srijedu, 18. studenog 2020., u kapeli samostana „Kraljice svete krunice“ u Zagrebu, svečanu profesiju položio je fr. Saša Stjepan Bukvić.

 

Tijekom euharistijskog slavlja fr. Saša Stjepan je na ruke fr. Domagoja Augustina Polanšcčaka, sociusa provincijala i učitelja braće studenata, obećao živjeti dominikanski „sve do smrti“.

 

Socius provincijala je u propovijedi povezao slijed redovničkih zavjetovanja s Petrovim trostrukim odgovorom na Isusovo pitanje „Šimune Ivanov, ljubiš li me?“. Tako je i prvi put jednostavnom profesijom fr. Saša Stjepan rekao svoj potvrdan odgovor.

 

Drugi put je ponovio svoj potvrdan odgovor obnavljanjem jednostavnih zavjeta, a danas je to učinio treći put i konačno. Stoga valja svakodnevno rasti, napomenuo je fr. Domagoj Augustin zavjetovaniku, imajući na umu četiri stvari: što je zavjetovao, komu je zavjetovao, kako je zavjetovao i u čijem je zajedništvu zavjetovao.

 

Svečani zavjeti – koje je dao klečeći „Bogu, Blaženoj Djevici Mariji, Svetome Dominiku te Učitelju Reda i njegovim nasljednicima“ pred zajednicom braće studenata i druge okupljene braće – ga čine punopravnim članom sa svim pravima i dužnostima.

 

Premda sad zavjetovaniku predstoji duži i zanimljiviji hod, propovjednik ga je potaknuo da nastoji životom potvrditi ono što je profesijom izrekao te tako bude prepoznat među braćom i drugim ljudima kao pravi nasljedovatelj Krista i sin svetog Dominika.

 

0
0
0
s2sdefault