joomla social media module

2020 09 08 naslovna b

 

U crkvi svetog Marka Križevčanina na Selskoj cesti u Zagrebu proslavljena je u nedjelju 6. rujna mlada misa dominikanca fr. Reginalda Biklića.

 

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je mladomisnik u koncelebraciji s fr. Slavkom Sliškovićem, provincijalom Hrvatske dominikanske provincije, vlč. Damirom Bačunom, župnikom, fr. Ivanom Dominikom Iličićem - mladomisnikovim propovjednikom, drugom braćom dominikancima i svećenicima okolnih trešnjevačkih župa te uz sudjelovanje velikog broja vjernika.

 

Prije početka mise mladomisnika je pozdravio župnik vlč. Bačun i uručio mu kalež - dar župljana. Potom je mladomisnik Biklić biranim riječima održao sadržajan pozdravni i zahvalni govor.

 

Najprije je pozdravio članove svoje obitelji, a potom i sve prisutne. Spomenuo je i njemu drage osobe koje su ga pratile tijekom redovničke formacije i do svećenstva. Prigodnu homiliju održao je fr. Ivan Dominik, mladomisnikov redovnički subrat.

 

 

Fr. Reginald Biklić je rođen 7. ožujka 1994. godine u Zagrebu. Jednostavne zavjete u Redu položio je 24. kolovoza 2014., a svečane 7. kolovoza 2018. Za đakona je zarađen 29. rujna 2019. godine u zagrebačkoj katedrali, a za svećenika 20. lipnja 2020. u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Dolazi iz župe svetog Marka Križevčanina iz Zagreba.

 

0
0
0
s2sdefault