joomla social media module

2020 01 14 formes de prières de Saint Dominique

 

Draga braćo, sestre i svi članovi dominikanske obitelji,

 

 

s ciljem osnaživanja svijesti o pripadnosti istoj obitelj sv. oca Dominika te tješnjoj povezanosti različitih entiteta i sastavnica Reda, Opća skupština u gradu Biên Hòa u Vijetnamu (ACG 2019, br. 448) donijela je odluku da se svakodnevno sjećamo jedni drugih u molitvi.

 

U skladu s navedenim, Generalna kurija je napravila obrazac i raspored molitvi za svaki dan u godini. Zazivi se mogu dodati u Jutarnjoj ili Večernjoj molitvi prema rasporedu u prilogu.

 

Na jednoj stranici nalazi se raspored zaziva za neparne mjesece u godini (siječanj, ožujak, svibanj, srpanj, rujan i studeni), dok se na drugoj stranici nalazi raspored za parne mjesece u godini (veljača, travanj, lipanj, kolovoz, listopad i prosinac), pri čemu redni brojevi označavaju datume dotičnoga mjeseca s dnevnom nakanom.

 

U skladu s našim Konstitucijama koje ističu da „Izričitom voljom sv. Dominika, svečano i zajedničko slavljenje liturgije treba smatrati jednom od glavnih služba našeg zvanja“ (KKN 57) vjerujem da ćemo ovo naše zajedništvo u molitvi učvrstiti u duhu našega zvanja.

 

Uz bratski pozdrav u sv. Dominiku,

Fr. Slavko Slišković, OP

provincijal

 

Obrazac i raspored molitvi za svaki dan u godini

 

0
0
0
s2sdefault