joomla social media module

2019 07 23 v naslovna

 

Susret Dominikanske obitelji pod nazivom „Jedan svijet, jedna obitelj, jedno poslanje“  održan je u nedjelju, 21. srpnja u Samostanu sv. Katarine Sijenske u gradu Bien Hoa povodom održavanja Opće skupštine Reda propovjednika u Vijetnamu.


Susret je organizirala Kongregacija sestara dominikanki sv. Katarine Sijenske. Riječ je o kongregaciji koja je utemeljena 1958. godine i čije se poslanje sastoji u odgojno-obrazovnoj, pastoralnoj i karitativnoj djelatnosti.

 

Kongregacija danas ima 452 sestre sa svečanim zavjetima te 123 sestre u početnoj formaciji. Osim u Vijetnamu, sestre djeluju u Tajlandu i Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Zajedno s članovima brojnih laičkih bratstava sestre su pripremile poseban program za braću dominikance, sudionike ovogodišnje Opće skupštine. U prvom dijelu skupštinari su se upoznali s vijetnamskom kulturom kroz stoljećâ, a u drugom dijelu s prisutnošću braće i sestara dominikanki u ovoj dalekoistočnoj zemlji.

 

Impresivni glazbeno-scenski prizori dočarali su bogatstvo prirodne i kulturne baštine Vijetnama, ali su također predstavili Crkvu i Red koji su u ovom dijelu svijeta izrasli na temeljima misionarskog rada i mučeničke krvi brojnih kršćana.

 

Vrhunac nedjeljnog susreta bila je misa koju je predslavio biskup Paul Nguyen Thai Hop, dominikanac na čelu biskupije Ha Tinh (sjeverni Vijetnam). Suslavitelji su bili sadašnji i bivši učitelje Reda, fr. Gerard Timoner i fr. Bruno Cadore. Poslije mise uslijedio je zajedničko druženje, uz domaću vijetnamsku kuhinju.
Fr. Domagoj Augustin Polanščak

 

0
0
0
s2sdefault