Ispis

2019 05 13 naslovnagif

 

Trogirski samostan sv. Dominika dobio relikvije sv. Leopolda Bogdana Mandića

 

Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića je u prigodi 700. obljetnice smrti bl. Augustina Kažotića poklonila trogirskom samostanu relikvije „ex corpore“ ( dio tijela) sv. Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Hrvatske kapucinske provincije.

 

Relikvije ostaju u trajnom vlasništvu trogirskog samostana i bile su izložene u nedjelju, 12. svibnja na spomendan sv. Leopolda, kada se nakon svetih misa u 9:00 i u 18:30 održalo i njihovo čašćenje. Prigoda za čašćenje relikvija bit će i u ponedjeljak, 13. svibnja nakon sv. mise u 18:30 sati.

 

Neka dobri Bog po zagovoru bl. Augustina i sv. Leopolda, dvojice dičnih sinova našeg naroda, udijeli obilje blagoslova braći Dominikancima i svima onima koji će posjetiti Nacionalno svetište bl. Augustina Kažotića u Trogiru, stoji u memorandumu

Provincijalnog ministra fra Jure Šarčevića, OFMCap.

 

Svete mise je na spomendan sv. Leopolda Bogdana Mandića predvodio starješina samostana fr. Petar Galić OP koji je na početku misnog slavlja istaknuo kako je sv. Leopold   četrdeset godina života proveo neumorno ispovijedajući.

 

Osvrnuvši se na Nedjelju Dobrog Pastira propovjednik je naglasio kako nas Božja riječ poziva da budemo jedni drugima glas Isusov, glas Dobroga Pastira koji nas želi okupiti, vratiti iz pogibeljne raspršenosti. Kad smo raspršeni neprijatelj grabi, uništava i razara, stoga treba slušati glas Isusov, glas Crkve, ići za Isusom i biti u njegovoj sigurnosti, rekao je fr. Petar.  

 

Zbor bl. Augustina Kažotića pjesmom je obogatio misna slavlja kojima je nazočio velik broj vjernika Trogira i okolice, štovatelja sv. Leopolda Bogdana Mandića.

 

 
Tekst: Ivana Rinčić 
Foto: Samostan sv. Dominika
 
 
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s