Ispis

2019 04 28 naslovna

Na spomendan dominikanke bl. Ozane Kotorske u crkvi sv. Dominika i u nacionalnom svetištu blaženog Augustina Kažotića blagoslovljene su tri slike s likom ove blaženice.

 

Autori su slike darovali samostanu nedavno i kako su naglasili, žele ostati anonimni. Inače, dvije veće slike rad su akademskih slikarica. „Blažena Ozana Kotorska odlučila je svoj život posvetiti Bogu kao ’zazidana’ djevica.

 

Dane je provodila moleći i čineći pokoru u maloj ćeliji, a umrla je na glasu svetosti, 27. travnja 1565. godine“, rekao je starješina trogirskog samostana fr. Petar Galić na početku koncelebriranog misnog slavlja kojeg je predvodio uz   fr. Matijasa Farkaša i brata suradnika fr. Antu Kazotija.

 

Tom prigodom je naglasio kako Ozana Kotorska treba danas svima biti uzor jer je njezin život bio prožet molitvom, pokorom, djelima ljubavi i milosrđa.

 

Nakon svete mise, koju je pjesmom uzveličao Zbor. bl. Augustina Kažotića pod vodstvom Katarine Čičić, uslijedio je svečani blagoslov slika, a potom i čašćenje relikvija blažene Ozane, za tu prigodu donesene iz Kaštel Lukšića, iz Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije .

 

 

Tekst: Ivana Rinčić 

Foto: trogirski samostan sv. Dominika 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s