Ispis

2019 04 11 v b 02

 

Fr. Vivian Boland, socius za bratski život i početnu formaciju u Redu braće propovjednika, ovih je dana u neslužbenoj vizitaciji Hrvatske dominikanske provincije.

 

Posjetio je studentat u zagrebačkom samostanu Kraljice svete krunice te održao sastanak s braćom studentima. Na početku sastanka svaki se brat predstavio, prisjetivši se kako je stupio u prvi kontakt s dominikancima, koji mu se aspekt karizme izrazito svidio te koliko se ta slika promijenila u razdoblju formacije.

 

Nakon toga uslijedio je zajednički razgovor o konkretnim životnim okolnostima, o formaciji, stanju provincije i odnosu provincije s Crkvom u Hrvata iz studentske perspektive.

 

Nakon kraće pauze, uslijedio je sastanak s vijećem za odgoj. Provincijal je ukratko upoznao fr. Viviana s pojedinačnim obilježljima početne formacije, tj. postulature, novicijata i studentata, nakon čega je uslijedio zajednički razgovor o pojedinim aspektima u formaciji, stavljajući naglasak na permanetnu formaciju, ali i stavljajući sebe i „Kuriju“ na raspolaganje braći odgojiteljima.

 

Fr. Vivian će posjetiti braću u postulaturi u splitskom samostanu 11. travnja te dubrovački samostan sv. Dominika 12. travnja.

 

2019 04 11 v b 01

 

Fr. Karlo Alan Kevo

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s