joomla social media module

2019 03 15 sisak mala

 

Dominikanski bogoslovi sa svojim učiteljem posjetili Gimnaziju Sisak

 

 

Fr. Ilija Lešić i fr. Mislav Peček, dominikanski bogoslovi sa svojim učiteljem, fr. Domagojem Augustinom Polanščakom, posjetili su 13. ožujka Gimnaziju Sisak. Na poziv č. s. Hijacinte Matanović, braća su na satu vjeronauka upoznali učenike drugih razreda s Redom propovjednika – njegovom duhovnom, kulturnom i intelektualnom baštinom, pa je tako bilo riječi o sv. Dominiku i počecima dominikanskog reda, o pobožnosti molitve krunice, o intelektualnoj veličini sv. Tome Akvinskog i gorljivosti duha sv. Katarine Sijenske.

 

Braća su također govorila o pozivu na posvećeni život, o djelovanju dominikanaca u Hrvatskoj jučer i danas, o zajedničkom životu, o svakodnevnom samostanskom opsluživanju itd.

 

Učenici su imali priliku postavljati pitanja koja su bila povod za zanimljivu i otvorenu raspravu o redovničkom životu, koja je nerijetko bila „začinjena“ dobrodušnim šalama i smijehom. Susret s učenicima završio je kako je i započeo – zajedničkom molitvom, a potom je uslijedio razgovor i druženje braće dominikanaca s ravnateljem prof. Božidarom Dujmićem i s vjeroučiteljicom č. s. Hijacintom.

 

2019 03 15 sisak 02

0
0
0
s2sdefault