Ispis

2019 03 09 naslovna

 

U službu čitača i akolita postavljeno šest bogoslova

 

 

U subotu, 9. ožujka u kapeli samostana Kraljice svete krunice na Koloniji, tijekom svete mise bogoslovima su podijeljene službe lektorata i akolitata.

 

Dodjeljivanje ovih službi obavlja se tijekom formacije svećenika kao postupno uvođenje kandidata u liturgijsku službu. Službom lektorata dobiva se pravo i dužnost čitati svetopisamske tekstove za vrijeme misne liturgije (osim Evanđelja), dok je zadaća akolita posluživanje oko oltara za vrijeme liturgije, a može biti i izvanredni pričestitelj.

 

Po rukama provincijala fr. Slavka Sliškovića lektorat su primili: fr. Ivica Augustin Debelić, fr. Karlo Luka Kvesić, fr. Ilija Lešić, fr. Mladen Protić i fr. Mario Ilija Udovičić primivši u ruke Sveto Pismo uz riječi: „Primi knjigu Svetoga pisma i vjerno predaj riječ Božju, da bude što jača u ljudskim srcima.“

 

U službu akolitata postavljen je fr. Saša Stjepan Bukvić primivši od provincijala posudicu s kruhom uz popratne riječi: „Primi posudicu s kruhom za slavljenje euharistije. Budi takav da možeš dostojno služiti stolu Gospodnjem i stolu Crkve.“

 

Otac provincijal je na kraju mise čestitao novim lektorima i akolitu uz želju da nastave i dalje putem svećeničke i redovničke formacije te da Gospodin dovrši djelo koje je u njima započeo.

 

 

Tekst:Bonifacije Franjo, OP
Foto: Ilija Lešić, OP

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s