joomla social media module

2018 10 26 trio nas

 

Koncert klasične glazbe u kapeli Presvetog Trojstva

 

 

U četvrtak, 25. listopada u kapeli Presvetog Trojstva u sklopu riječkog dominikanskog samostana sv. Jeronima održan je koncert klasične glazbe.

 

U prekrasnom ambijentu s pogledom „gore“ u nedavno restaurirane i konzervirane iznimno vrijedne gotičke zidne slike na svodu kapele, predstavio se „Trio Veljak“ iz Rijeke s djelima Johanna Sebastiana Bacha, Giuseppea Tartinija, Camillea Saint-Saensa, Antonia Vivaldija...

 

Prije početka koncerta sve prisutne pozdravio je p. Zvonko Džankić, starješina samostana koji je naglasio kako se radi o prvom koncertu u povijesti kapele koja je sagrađena 1450. godine. Stoga je ovo na neki način i povijesni događaj za sve nas koji smo večeras ovdje zahvaljujući susretljivosti i dobroti naših glazbenika.

 

Ljubitelji klasične glazbe koji ispunili kapelu do posljednjeg mjesta uživali su u muziciranju koje se uzdizalo i spajalo s mozaičnom strukturom gotičkog stropa, oblikujući tako jedinstveni glazbeni zapis. Ukratko, bila je to lijepa glazbena priča o kojoj će se tek pričati.

 

 

0
0
0
s2sdefault