joomla social media module

2018 09 02 pariz

 

Don Stjepan Lončar preuzeo vođenje Hrvatske katoličke misije u Parizu

 

U nedjelju, 2. rujna izvršena je primopredaja službe voditelja Hrvatske katoličke misije u Parizu između dosadašnjega voditelja dominikanca p. Tomislava Kraljevića i novoimenovanog voditelja don Stjepana Lončara, svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije.

 

Primopredaji i uvođenju u službu prisustvovali su ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić, francuski župnik p. Remy Griveaux i tajnik Francuske franjevačke provincije fra Vlatko Marić.

 

Na svečanoj Euharistiji bio je i hrvatski veleposlanik Filip Vučak. Sve nazočne pozdravio je p. Kraljević, a Misu je predvodio i propovijedao novi voditelj Lončar.

 

Na koncu Mise riječi oproštaja i zahvale izrekli su i p. Kraljević i ravnatelj Markić i župnik Griveaux. Poslije Mise nekoliko pjesama na hrvatskom jeziku otpjevali su članovi skupine Samona iz Novoga Zelanda, a svi su se u župnoj dvorani zadržali u ugodnom druženju.

 

Uoči primopredaje dosadašnji i novoimenovani voditelji Misije s ravnateljem Hrvatske inozemne pastve posjetili su pariškog pomoćnog biskupa mons. Denisa Jachieta koji je p. Kraljeviću zahvalio, a don Lončaru zaželio srdačnu dobrodošlicu u Pariz.

 

0
0
0
s2sdefault