joomla social media module

trogir study week

 

Čiovo - Trogir: Program Studijskog tjedna za dominikance u formaciji

 

Već ranije najavljeni, ovogodišnji Studijski tjedan 'Digitalizacija poruke: prorok u suvremenosti' za dominikance u formaciji koji za nekoliko dana (26.-29.8.) počinje na lokaciji dominikanskog samostana na Čiovu (Trogir), budućim će propovjednicima ponuditi edukaciju u korištenju suvremenih medija i društvenih mreža u svrhu propovijedanja Radosne vijesti.

 

Program vode iskusni eksperti iz područja informatike, digitalne tehnologije, teologije i propovijedanja 'online': Eric Salobir, OP, osnivač OPTIC-a [mreže za promociju 'digital humanities'] i konzultant Papinskog vijeća za komunikaciju, Antoine Glauzy (suradnik OPTIC-a) i Jan Šnajder, izvanredni profesor na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu).

 

Program je osmišljen kao kombinacija predavanja i praktičnih vježbi. Jedan od glavnih ciljeva vježbi će biti edukacija u prosuđivanju vijesti, razlučivanje razina važnosti informacija, što treba a što ne treba objavljivati, kako prezentirati nauk Crkve i poslanje Reda na javnom prostoru, kako analizirati prednosti i nedostatke propovjedničkih platformi, kako artikulirati vlastito poslanje unutar općeg poslanja Crkve i Reda i sl.

 

Mnoge provincije Reda već su dobro razvile platforme online propovijedanja i poučavanja, pa će Studijski tjedan biti prilika da i članovi naše provincije razviju svoje ideje i konkretno nauče o iskustvima na razini Reda.

0
0
0
s2sdefault