joomla social media module

2018 08 18 gale 20

 

Upoznati vrijednost hrane

 

ISUSOVO TIJELO NAS HRANI I PREOBRAŽAVA U ONO ŠTO JE ON!

 

»Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?« – Pitanje koje su Židovi postavili Isusu nosi u sebi odgovor koji se tiče tajne vjere...
Poznajemo li mi tajnu naše vjere?

 

Jedan dječak vraćao se iz škole kad li ga presretne grupa dječaka, izrugaju mu se, izudaraju ga a knjige mu bace u lokvu. Jedan drugi dječak pritrči i pomogne onom dječaku. „To mi često naprave“, kroz plač se požali dječak ovom neočekivanom pomagaču koji će mu postati nerazdvojni prijatelj i zbog kojeg će s vremenom steći više pouzdanja i sigurnosti.

 

Uz njega je upoznao još druge pouzdane prijatelje i više nije strahovao od onih delinkvenata. S vremenom je odrastao u vrlo cijenjenu osobu. Jednoga dana, kad su mu uručivali nagradu za sve što je učinio, održao je govor: „Kao dječak bio sam u očajnom stanju zbog svakodnevnog maltretiranja.

 

Čak sam planirao sebi oduzeti život. To je trebalo biti onog dana kad su me dočekali i bacili u blato. Međutim, Bog mi je tada poslao nekoga tko mi je podmetnuo svoja leđa i darovao mi ono presudno za život od svoga života. Nije se štedio, a mogao je i sam stradati da su se oni vratili...

 

Ono što sam postigao zahvaljujem njemu, koji je od tada postao moj najbolji prijatelj i brat.“Draga braćo i sestre, poznajemo li mi tajnu svoje vjere? Poznajemo li mi Isusa Krista, koji je ne samo naš Bog i Spasitelj, nego i naš najbolji prijatelj i brat?

 

Dok smo mi bili zgaženi od neprijatelja i odbačeni u blato vlastitih grijeha, te u takvom stanju osuđeni na smrt, On je pristupio i dao nam svoj život, dao nam je svoj Tijelo za jelo.

 

I svaki put kad ga blagujemo u zahvalnosti On nas podiže, ulijeva nam nadu i vraća volju da se borimo za prave vrijednosti...

 

TKO BLAGUJE MOJE TIJELO IMA ŽIVOT VJEČNI – kaže danas Isus i još jednom nas podsjeća kako o vrsti hrane kojom se hranimo ovisi kakav ćemo život voditi i primiti. Oni delinkventi su se hranili nasiljem i tako su vjerojatno i završili.

 

Onaj dječak je primio od plemenitosti dječaka za kojeg je prepoznao da mu ga je sam Bog poslao i postao je cijenjena osoba. Mi kršćani smo primili od Isusa Krista i on nas neprekidno hrani svojim Tijelom da bi njegov život preobražavao nas same u ono što je On.

 

Petar Galić, OP

 

0
0
0
s2sdefault