joomla social media module

2018 08 09 dubr d naslovna

 

Dubrovački dominikanci srdačno dočekali braću franjevce i druge svećenike

 

Blagdan sv. Dominika svečano je proslavljen u dominikanskom samostanu i crkvi sv. Dominika u Dubrovniku. Braća dominikanci srdačno dočekavši braću franjevce i druge svećenike ispred samostana i otpjevavši antifonu „serafski otac Franjo i apostolski otac Dominik…“ u procesiji su se uputili prema klaustru gdje se slavila svečana euharistija.

 

2018 08 09 01

 

Svetu misu je predslavio i propovijedao fra Goran Ćorluka, župni vikar u župi Slano. U nadahnutoj propovijedi istaknuo je Dominikovo siromaštvo koje je bilo zalog njegove slobode po kojoj je mogao neopterećeno pristupiti svakom čovjeku i uvjerljivo navijestiti Radosnu vijest - Isusa Krista spasitelja. Rekao je kako je sv. Dominik bio čovjek molitve koji je svoje noći posvećivao Bogu a dane braći ljudima.

 

 

2018 08 09 03

 

Propovjednik je pozvao okupljene vjernike da kao sveti Dominik i sveti Franjo govore o svojoj vjeri jer Isus nije poslao apostole u svijet da šute nego da hrabro govore i naviještaju Radosnu vijest.

 

Uz braću franjevce slavlju su nazočili i drugi svećenici Dubrovačke biskupije, časne sestre, mnoštvo vjernika kojima je na kraju misnog slavlja svoj mladomisnički blagoslov udijelio vlč. Luka Ivković, svećenik Đakovačke nadbiskupije.

 

2018 08 09 04

 

Prior samostana fr. Tomislav Kraljević zahvalio je svima na dolasku i sudjelovanju u slavlju blagdana sv. Dominika a na poseban način propovjedniku fra Goranu i zboru na čelu s gospodinom Viktorom Lenertom.

 

2018 08 09 05

 

0
0
0
s2sdefault