joomla social media module

2018 06 23 a m naslovna


Za svećenike zaređeni fr. Anto Gavranović i fr. Marko Dokoza

 

Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić u subotu, 23. lipnja u konkatedralnoj crkvi sv. Petra u Splitu zaredio je za svećenike deset kandidata među kojima i dvojicu dominikanaca Marka Dokozu i Antu Gavranovića.

 

U prigodnoj propovijedi, nadbiskup Barišić obraćajući se ređenicima između ostaloga je rekao kako ih je izmolila roditeljska ljubav, ljubav obitelji, župe i čitave Crkve. Zato ste pozvani da budete ljudi molitve jer jedino tako ćete moći razumjeti narav svog poslanja, ljubav iz koje izvirete i prostor blizine kojim vas Bog šalje braći i sestrama.

 

Molitva je vaš kruh svagdanji. Izmoljeni ste za molitelje. Istaknuo je kako je najvažnije spomenuti Isusovu svećeničku molitvu u kojoj je svaki svećenički poziv začet, potom je rođen u Crkvi ređenjem, a treba rasti među braćom i sestrama. Poručio im je da će pravi svećenici moći biti samo ako budu Bogu prijatelji i ako se svakodnevno budu napajali na izvoru ljubavi i milosrđa – Isusu Kristu. 

 

Čestitke novo zaređenim svećenicima uputio je provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman i fr. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije.

 

Ređenici:

 

Marko Dokoza - rođen je 21. svibnja 1992. u Zadru. Dolazi iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije-Belafuža u Zadru. Završio je nadbiskupsku klasičnu gimnaziju "Ivana Pavla II." u Zadru. Prve zavjete u Redu propovjednika položio je 25. kolovoza 2012., a svečane 6. kolovoza 2016. Za đakona je zaređen 26. studenog 2017. u Splitu.

 

Anto Gavranović – rođen je 30. listopada 1992. u Uskoplju (BiH), i dolazi iz župe Srca Marijina, Skopaljska Gračanica - BiH. Završio je nadbiskupsku klasičnu gimnaziju "Ivana Pavla II." u Zadru. Prve zavjete u Redu propovjednika položio je 25. kolovoza 2012., a svečane 6. kolovoza 2016. Za đakona je zaređen 26. studenog 2017. u Splitu.


0
0
0
s2sdefault