joomla social media module

2018 05 24 naslovna III

 

Od Fanjeauxa do Carcassonea - nastavak hodočašća dominikanskih novaka

 

Naš treći dan hodočašća započeli smo slavljem svete mise u kući sv. Dominika, u kojoj je živio od 1206. do 1216. Misu je predvodio učitelj novaka, p. Nikola Leopold, tijekom čije smo propovijedi imali priliku porinuti u izvorni duh sv. Dominika.

 

Uslijedila je jutarnja okrjepa i jutarnja molitva u ranogotičkog crkvi sestara dominikanki u Fanjeauxu. Naš prior p. Tomislav održao je duhovni nagovor, ističući dubinu dominikanske duhovnosti uspješno probudivši apostolski žar za nasljedovanjem sv. Dominika.

 

Sljedeći je korak bio kratak posjet bazilici u Prouilhesu, gdje smo se susreli s jednom dragom sestrom koja nas je pozvala na vesperu. Poziv smo rado prihvatili, te krenuli do Carcassonea, predivnog srednjovjekovnog utvrđenog grada. Za naš je Red osobito značajan jer je u njihovoj katedrali sv. Dominik 1217. godine propovijedao korizmu. Kraći razgled grada uslijedio je umjerenim ručkom, te povratkom u Fanjeaux.

 

Poslijepodnevni program sastojao se od malog hodočasničkog pješačenja do Pruilhesa, gdje smo s dominikanskim sestrama u njihovoj kapelici u pjesmi izmolili večernju. I tako je lijepo zaključen treći dan našega putovanja.

 

 

0
0
0
s2sdefault