joomla social media module

2018 04 23 virje naslovna

 

Dominikanski bogoslovi posjetili župu u Virju

 

Kao i prošle godine tako i ove na poziv župnika vlč. Ivice Baćanija iz Virja, dominikanski bogoslovi predvođeni p. Matom Bošnjakom, župnikom župe Kraljice sv. krunice sa zagrebačke Kolonije posjetili su tamošnju župu.

 

Euharistijsko slavlje u 11 i 18 sati u župnoj Crkvi predvodio je fr. Mato Bošnjak, a pjevanjem i sviranjem animirali bogoslovi. Nedjelja je ovo u kojoj promišljamo o Velikom pastiru – Isusu koji vodi svoje stado.

 

Ova Nedjelja nije samo dan kada trebamo moliti za svećenička i redovnička zvanja, nego konstantno moliti da Crkva ima svojih Pastira, koji će je voditi, rekao je fr, Mato u propovijedi. Pred očima nam treba biti i Kristov namjesnik, papa, osoba koja vodi ovozemaljsku crkvu, ali i biskupi, svećenici, redovnici i redovnice. Naše molitve upućene Bogu velika su snaga i potpora u njihovom radu, naglasio je propovjednik.

 

Nakon euharistijskog slavlja uslijedila je i tjelesna okrjepa, odmor, ali i posjeta obitelji našeg brata fr. Bonifacija Franje. Sunčano nedjeljno popodne, provedeno je u pjesmi, veselju, druženju.

 

Ali da sve ne bi stalo na tjelesnoj okrijepi, bogoslovi su posjetili i Marijansko svetište u Molvama. O Svetištu i životu župe progovorio je fra Filip Musa, župnik.

 

Nakon večernje svete Mise u 18 sati, bogoslovi su priredili kratki program gdje su župljane upoznali s poviješću dominikanskog Reda i jednom svakodnevicom samostanskog života, ali i svjedočenjem što je to zapravo Božji poziv u dominikanskome duhu.

 

Riječ zahvale uputio je fr. Bonifacije, gdje je naglasio povezanost župe Virja i nas dominikanaca, a to su naše sestre dominikanke, koje u toj župi djeluju već 75 godina. Ali najveća povezanost jest molitva u kojoj svi jedni za druge molimo.

 

Josip Širić, OP

 

0
0
0
s2sdefault