joomla social media module

2018 01 24 t prior

 

Fr. Tomislav Kraljević, novi prior samostana sv. Dominika u Dubrovniku

 

Nakon što je skupština dominikanskog samostana u Dubrovniku fr. Tomislava Kraljevića demokratskim putem izabrala za novog priora u trogodišnjem mandatu, provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković potvrdio, a izabrani prihvatio, u utorak 23. siječnja, na spomendan bl. Henrika Suzona, novo izabranom prioru započela je priorska služba. Fr. Tomislav je naslijedio fr. Matijasa Farkaša koji je tu službu vršio od 2014. do 2017.

 

Fr. Tomislav Kraljević, rođen je 13. veljače 1970. u Prozoru (BiH). Osnovnu školu završava u rodnom mjestu, a srednju u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji na Šalati u Zagrebu. Prve zavjete u Redu propovjednika položio je 7. listopada 1990., a svečane 27. rujna 1994. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1996. u Dubrovniku.

 

Filozofsko-teološki studiji je pohađao u Toulouse (Francuska), gdje je diplomirao i u Fribourgu u Švicarskoj gdje je magistrirao. Po povratku sa studija, u trogodišnjem mandatu vršio je službu priora u samostanu Kraljice sv. krunice u Zagrebu i od rujna 2001. do veljače 2011. službu župnika u samostanu bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici.

 

Potom odlazi u Pariz u kojem je 13. ožujka 2011. , tijekom svečanog euharistijskoga slavlja koje je predvodio mons. Xavier Rambaud – biskupijski vikar za strance u Pariškoj nadbiskupiji uveden u službu voditelja Hrvatske katoličke misije u Parizu koju je vršio do izbora u novu službu.

 

0
0
0
s2sdefault