joomla social media module

2017 12 18 kazo naslovna

 

Fr. Ante je završio studij teologije posvećenog života

 

U velikoj dvorani karmelskog samostana Majke Božje Remetske, 16. prosinca 2017. održana je svečanost Dana studija i promocija novih diplomanata. Uz nekolicinu diplomanata, možemo se pohvaliti i mi, naša Hrvatska dominikanska provincija je također dobila novog diplomanta, fr. Antu Kazotija.

 

2017 kazo 03

 

Fr. Ante pohađao je studij teologije posvećenog života, a uz to i četvrta je godina teologije na Filozofsko teološkom Institutu Družbe Isusove na Jordanovcu u Zagrebu. Fr. Ante Kazoti napisao je završni rad na temu: „Redovnik kao osoba dijaloga: Tomo Vereš OP (1930.-2002.). Dijalog Tome Vereša s Karlom Marxom“ u sklopu kolegija; Redovništvo u postmoderni, pod vodstvom mentora prof. dr. sc. Ivana Kopreka. Također uz fr. Antu, diplomu je primila i s. Jana Dražić, OP.

 

2017 kazo 05

 

Program je započeo uvodnom riječi voditeljice, Danijele Blažević. Pozdravne govore svim nazočnim uputili su predstojnik teologije posvećenog života prof . dr. sc. Jure Zečević i predstojnik sustavnog studija duhovnosti doc. dr. sc. Franjo Podgorelec.

 

2017 kazo 02

 

U samom dijelu programa, nazočnim je predstavljen novi dokument Kongregacije za nauk vjere: „Iuvenescit Ecclesia“ o odnosu između hijerarhijskih i karizmatskih darova, kojeg je predstavio dr. sc. Petar Janjić. Nakon predstavljanja dokumenta pozdravnu riječ diplomantima uputio je i ravnatelj mr. sc. Srećko Rimac te je uslijedila dodjela diploma, a da bi program bio što veseliji i bogatiji zbor sa samog studija, obogatio je slavlje prigodnim glazbenim izvedbama.

 

2017 kazo 04

 

Poslije dodjele diploma i čestitanja, uslijedio je domjenak kojeg su sami diplomanti u znak zahvale za sve nazočne goste pripremili.

 

Tekst: Josip Širić, OP

Foto: Ilija Lešić, OP

 

0
0
0
s2sdefault