joomla social media module

2017 12 01 naslovna

 

Draga braćo, drage sestre,

 

slijedom dopisa iz Generalne kurije Reda propovjednika, kojeg vam dostavljam u prilogu, obavještavam vas o prijedlogu Učitelja Reda i promicatelja pravde i mira na razini Reda o organiziranju Dominikanskog mjeseca za mir.

 

Apostolat dominikanaca u službi je naših bližnjih, stoga Generalna kurija Reda planira usmjeriti našu djelatnost k promociji globalne dominikanske solidarnosti i zagovaranju mira u svijetu, toliko potrebnog u mnogim dijelovima pogođenim ratnim sukobima i nemirima. Učitelj Reda i promicatelj pravde i mira predlažu da posebno razdoblje aktivnosti usmjerenih miru u svijetu – Dominikanski mjesec za mir – bude u vremenu došašća, s vrhuncem 1. siječnja, na Svjetski dan mira. Ove godine tijekom Dominikanskoga mjeseca za mir u fokusu će biti Kolumbija.

 

Budući da je svaka provincija pozvana sudjelovati u ovome projektu, koji bi se nastavio i narednih godina, predlažem da se i naše zajednice uključe svojim molitvama, propovijedanjem i financijskim prilozima. Stoga predlažem da se u molitvi Večernje ili Jutarnje svakoga dana spomenemo Kolumbije i onih koji pate; neka u vremenu došašća i u našem propovijedanju bude spomenuta uspostava mira u Kolumbiji; neka na treću nedjelju došašća bude organizirana kolekta koju ćete dostaviti u Provincijalat, a mi dalje proslijediti braći u Kolumbiji.

 

Kako bi cijela Dominikanska obitelj zajedničkim snagama bila uključena u projekt solidarnosti, molim i sestre Kongregacije sestara dominikanki svetih Anđela Čuvara da se priključe ovoj globalnoj akciji svojom molitvom i djelatnošću tamo gdje su aktivne.

Koordinator projekta Dominikanski mjesec za mir na razini Provincije bit će fr. Ivan Marija Tomić, provincijski promicatelj pravde i mira, te vas molim da njemu dostavite informacije o aktivnostima vezanim za projekt.

 

Sa željom da ovaj projekt zaživi na globalnoj razini, bratski vas pozdravljam u sv. Dominiku,

 

Fr. SlavkoSlišković, OP - provincijal

 

PRILOG: Dopis iz Generalne kurije Reda u Rimu

0
0
0
s2sdefault