joomla social media module

2017 11 27 djakonsko naslovna

 

Za đakone zaređeni fr. Marko Dokoza i fr. Anto Gavranović

 

Povodom svetkovine Krista Kralja, u nedjelju 26. studenog, u Splitu su za đakone zaređena i dvojica dominikanaca – fr. Marko Dokoza i fr. Anto Gavranović.

 

Obredom đakonskog ređenja i polaganjem ruku splitsko-makarskog nadbiskupa, mons. Marina Barišića, u franjevačkoj crkvi Gospe od zdravlja, Crkva u našoj domovini postala je bogatija za ukupno desetoricu novih đakona.

 

Nadbiskup Barišić u svojoj je homiliji posebno naglasio važnost i značaj ozbiljnog uzimanja k srcu riječi koje se svakom ređeniku upućuju tijekom samoga obreda: "Primi Kristovo Evanđelje kojemu si postao glasnik. Pazi da što čitaš vjeruješ, što vjeruješ učiš, a što druge učiš to i živiš".

 

Na tu se središnju poruku referirao i otac provincijal, fr. Slavko Slišković, koji se ređenicima, uz čestitku, na samome kraju euharistijskoga slavlja, obratio poticajnim i nadahnutim mislima o usklađenosti riječi i djela te naučavanja i življenja.

 

Proslava đakonskog ređenja fr. Marka Dokoze i fr. Ante Gavranovića nastavila se u ugodnom društvu njihovih obitelji i prijatelja te braće i sestara dominikanskog reda. Neka im je uistinu blagoslovljeno đakonsko poslanje i put prema svećenstvu!

 

0
0
0
s2sdefault