joomla social media module

2107 11 20 50 naslovna

 

Splitska župa Gospe od Ružarija proslavila 50. godina postojanja

 

 

Splitska župa Gospe od Ružarija proslavila je 50. godina postojanja svečanim misnim slavljem koje je u nedjelju, 19. studenoga u samostansko-župnoj crkvi Sv. Katarine predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

 

Uz domaćina - župnika fr. Jozu Čirka, koncelebrirali su provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković, bivši živući župnici fr. Josip Ljudevit Jeđud, fr. Mario Roko Marinov, fr. Marinko Zadro i fr. Luka Prcela te bivši kapelan fr. Damir Šokić kao i drugi svećenici.

 

Prije početka misnoga slavlja, župnik p. Jozo Čirko je pozdravio sve prisutne i u ime župske zajednice dobrodošlicu je izrazio Nadbiskupu, provincijalu p. Slavku Slišković i provincijalu za čijeg je mandata i osnovana župa p. Dragi Kolimbatoviću.

 

Uvodno, nadbiskup Barišić je rekao kako danas itekako imamo što slaviti i dodao:“ Drago mi je da smo sudionici ovoga velikog jubileja i dionici slavlja koje je na radost ove župe, ali i grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije.

 

Sjetimo se danas u molitvi na poseban način onih koji su nas napustili i preselili u vječni život a utkali su sebe u ovu župu poput nadbiskupa Frane Franića i Ante Jurića ali i brojnih drugih".

 

U propovijedi se prisjetio vremena kada se osnivala župa, te o važnoj ulozi dominikanaca i dominikanskog samostana u povijesti Splita.

 

Na kraju se vjernicima obratio prior samostana i dugogodišnji župnik fr. Luka Prcela, te se prisjetio i lijepih i bolnih trenutaka koji su pratili život župne zajednice.

 

Liturgijsko pjevanje animirao je mješoviti zbor Župe. Jubilejskoj svečanosti prethodila je trodnevna duhovna priprema koju su predvodili bivši župnici.

 

0
0
0
s2sdefault