joomla social media module

2017 09 29 krunica

 

Krunica je jednostavna i svi je mogu moliti

 

Bog nas poziva da učinimo nešto tako jednostavno, i da to ponovimo … i opet ponovimo, a ipak svaki sljedeći put je novi put…To dakle nije ponavljanje… Mi samo činimo ono što nam je Gospodin po svojoj Majki u Fatimi (i u drugim priznatim ukazanjima) naložio činiti, a u poruci kaže – BUDETE LI MOLILI KRUNICU PRIMIT ĆETE MILOSTI…

 

Kao što je prorok Elizej poručio gubavom Naamanu Sircu da se okupa sedam puta u rijeci Jordan i bit će čist (vidi 2 Kr 5), tako i od nas traži da molimo krunicu i bit ćemo čisti, bit ćemo uslišani…

 

Da je prorok i nešto teže tražio od tebe, učinio bi…, nagovarao je sluga vojskovođu kojemu je prorokova poruka zvučala kao poniženje: mislio je ma koje ponavljanje kupanja toliko puta, To mu je zvučalo besmisleno… No, kad je ipak pristao i okupao se sedam puta ozdravio je… Da čini se tako jednostavno, i krunica je takva, ali DA BI JE MOLILI i ponavljali u sabranosti i iskrenosti TREBA NAM I PONIZNOSTI…

 

Mi bismo trebali ozbiljno uzeti činjenicu da se Gospa i u Lurdu i u Fatimi ukazivala u znaku krunice, te da je isticala i pozivala na

SVAKODNEVNO MOLJENJE KRUNICE za obraćenje grešnika…

 

Ona je KAO RIJEKA JORDAN KOJA TREBA NEPRESTANO TEĆI da po njoj Gospodin čisti ljudska srca od gube grijeha i potiče ih na pokajanje.

 

Za pokazati nam kako se to radi, možda nije nitko rječitiji od velikog i blaženog kardinala Newman-a koji je napisao: "Velika snaga krunice sastoji se u činjenici da je ona VJEROVANJE PRETOČENO U MOLITVU. Naravno, Vjerovanje je već u određenom smislu molitva i veliki čin iskazivanja časti Bogu, ali Krunica nas približava meditirajući (razmatrajući) opet i opet velike istine njegova života i smrti, te donosi ovu istinu blizu našem srcu. Čak kršćani, iako poznaju Boga, obično ga se više boje nego što ga ljube. Snaga krunice leži U

 

NAČINU NA KOJI SE RAZMIŠLJAJU OVA OTAJSTVA, jer sve naše razmišljanje o Kristu je povezano s mislima na njegovu Majku, na ODNOS MAJKE I SINA; Sveta Obitelj nam je prikazana, kao dom u kojem je Bog živio svoju beskrajnu ljubav."

 

KROZ JEDNOSTAVNO POSLUŠNO PONAVLJANJE, SLIJEDEĆI PRIMJER MARIJINE VJERE, MI BIVAMO OČIŠĆENI OD NAŠE GUBE ČINEĆI

NEŠTO TAKO LAGANO: mi se peremo kroz otajstva Isusova života koja prolazimo skupa s njegovom majkom.

 

Uslišanje je zagarantirano kroz nešto tako lako, a tako jako! KRUNICA U NAŠOJ RUCI JE KAO PRAĆKA U RUCI DAVIDOVOJ, pogađa sigurno oholog Golijata u čelo.

 

KRUNICA U TVOJOJ RUCI POKAZUJE da se pouzdaješ u Božju snagu, i da dopuštaš Gospodinu da ti pripremi kamen protiv neprijatelja.

 

Pouka za nas je kako možemo biti puno lakše izbavljeni i izliječeni nego li to mislimo: SAMO NAM TREBA NEIZMJERNO POUZDANJE U GOSPODINA, koji je sam „slab“ na molitve koje mu upravljamo po njegovoj majki.

 

NEMA TOGA PROBLEMA U TVOM ŽIVOTU KOJI SE NE MOŽE RIJEŠITI KROZ ZAUFANU MOLITVU KRUNICE. Trebaš samo odlučiti kako ćeš ponavljati onoliko koliko treba da se to dogodi.

 

Za dobru mjeru onoga što je učinio onaj vojskovođa (7x), i ti budi poslušan i ponavljaj svaki dan svetu krunicu na način pranja (umivanja) u Gospodinovoj rijeci. Vojskovođa je želio biti očišćen od gube. Koja tebe guba muči (droga, alkohol, prežderavanje, blud, podjele u obitelji, svađe... itd)? Budeš li koristio Gospinu rijeku svaki dan kroz četrdeset dana bit ćeš slobodan.

 

PO KRUNICI DOLAZI POBJEDA PROTIV NAŠEG NAJLJUĆEG NEPRIJATELJA! Zapamti to!

 

Nemoj moliti mehanički. RAZGOVARAJ S MARIJOM KAO S MAJKOM (UKLJUČI SRCE: LJUBAV, VJERA, UFANJE). Ona će ti pomoći, jer ona je majka, i ona zna najbolje kao će tvoje molitve prikazati kod Sina. SJETI SE SAMO KANE GALILEJSKE, kako ga je samo tamo prekrasno potaknula...

 

I DONESI ODLUKU, ČVRSTU ODLUKU: KAKO NEĆEŠ DOPUSTITI DA TE BILO ŠTO SPRIJEČI U MOLITVI KRUNICE. Čak i ako padneš, nastavi moliti. Budi siguran da te đavao posebno mrzi kad moliš jer se boji da će te izgubiti: zato će pokušati učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi te obeshrabrio da prestaneš moliti. Jer jedini način na koji te đavao može pobijediti je ako prestaneš moliti. Zato, ne boj se, ustraj i Gospa će ga otjerati i dovesti te do cilja: TADA JE TVOJA POBJEDA OSIGURANA.

Obećanja koja je Blažena Djevica Marija dala sv. Dominiku i bl. Alanu o molitvi svete Krunice

 

1. Svima koji budu odano molili krunicu, obećajem svoju posebnu zaštitu i obilje milosti. 

2. Oni koji budu ustrajali u molitvi krunice, primit će neku osobitu milost. 

3. Krunica će biti moćno oružje protiv pakla, uništit će i izgnati herezu. 

4. Krunica će pomoći rast kreposti i dobrih djela, donijeti obilje Božjih darova za dušu, preokrenut će ljubav prema svijetu u ljubav prema Bogu, uzdići srca da žele božanska i vječna dobra. Na taj način će se te duše posvetiti. 

5. Koji mi se povjere preko krunice, neće biti izgubljeni. 

6. Koji budu pobožno molili moju krunicu, razmišljajući o otajstvima spasenja neće biti satrveni nedaćama niti će umrijeti lošom smrću. Grešnici će se obratiti, pravedno će rasti u milosti i postati vrijedni vječnoga života. 

7. Oni koji su iskreno odani molitvi moje krunice neće umrijeti bez utjehe Crkve ili bez milosti. 

8. Oni koji budu molili krunicu, naći će za života i na smrti svjetlost Božju, puninu njegove milosti i bit će ubrojeni među blažene. 

9. Brzo ću osloboditi iz čistilišta duše odane molitvi krunice. 

10. Prava djeca moje krunice uživat će veliku slavu na nebesima. 

11. Ono što preko krunice tražite, dobit ćete. 

12. Koji šire moju krunicu, dobit će preko mene pomoć u svim svojim potrebama. 

13. Postigla sam od svog Sina da će svi prijatelji krunice imati svece nebeske za svoju braću u životu i smrti. 

14. Koji vjerno mole krunicu, moja su draga djeca, braća i sestre Isusa Krista. 

15. Odanost mojoj krunici posebni je znak predodređenja. 

 

Riječi sestre Lucije iz Fatime: ,,Blažena Djevica Marija je krunici podarila takvo djelovanje da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem koji se putem nje i naše žrtve ne bi mogao riješiti." 

 

Petar Galić, OP