joomla social media module

2017 08 01 trogir naslovna

 

Započela trodnevna priprava u čast bl. Augustina Kažotića u Trogiru

 

U nacionalnom Kažotićevom svetištu i dominikanskom samostanu sv. Dominika u Trogiru, u ponedjeljak 31. srpnja, započela je trodnevna priprava za svetkovinu bl. Augustina Kažotića. Prije euharistijskog slavlja krunicu je u crkvi sa narodom molio fr. Veselko Begić, a euharistijsko slavlje je predvodio starješina samostana fr. Petar Galić dok su bogoslovi fr. Ante Kazoti i fr. Ivan Babić ministrirali.

 

2017 trogir 01

 

Predslavitelj je u propovijedi istaknuo kako je Augustin bio sličan gorušičinu zrnu iz evanđelja koje je naraslo u stablo na koje se ptice i danas mogu ugnijezditi. Usprkos raznim krivovjerjima koja su bila raširena u njegovo vrijeme on je kao hrabri pastir ljude vraćao na pravi put. Danas nam se također nudi svašta samo da zabravimo na pravoga Boga i da se okrenemo zlatnim telcima. Augustin nam može biti uzor jer je držao svoju vjeru unatoč tome što je oko njega bilo mnogo krivovjerstva.

 

2017 trogir 03

 

Na kraju mise predvoditelj misnog slavlja je molio za zagovor našeg blaženika. Molitve Augustinu nas tim više raduju jer znamo da bi one mogle pomoći i u njegovom proglašenju svetim.

 

2017 trogir 02

 

Usprkos tome što se u svetištu obavljaju razni radovi, okupilo se mnogo ljudi koji su se zadržali u molitvi i nakon mise, a cijelo vrijeme je za štovanje bila izložena relikvija bl. Augustina.