joomla social media module

2017 07 17 z misa naslovna

 

Slovenski dominikanac p. Viktor proslavio pedeset godina svećeništva

 

Slovenski dominikanac p. Viktor Arh proslavio je pedeset godina svećeništva u nedjelju 16. srpnja misom zahvalnicom u župnoj crkvi u Žalcu (Slovenija). Zlatna misa koju je predvodio slavljenik, okupila je velik broj vjernika, zlatomisnikove rodbine, prijatelja i poznanika te društveno-političkih djelatnika.

 

Uz zlatomisnika koncelebrirali su Stanislav Lipovšek, biskup celjski, p. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske dominikanske provincije i slovenski dominikanci p. Jože Rupnik i p. Vanči Arzenšek.

 

Nakon evanđelja prigodnu homiliju je održao mons. Lipovšek, koji je istaknuo kako je p. Viktor kroz 50. godina služenja crkvi i evanđelju odgovorio na Božji poziv i ispunio dominikansko poslanje: Praedicare, laudare et benedicere. Kao dominikanac odlikovao se poniznošću i skromnošću u svem svojem djelovanju za Božje kraljevstvo, ispunjavajući ono što je bio dužan činiti kao pastir povjerenog mu stada.

 

Nakon svete Mise upriličen je domjenak koji je ujedno bio i prigoda za čestitanje.

 

Ondje su bili i dominikanski bogoslovi fr. Pio Buzov i fr. Ivan Babić.

 

Liturgijsko pjevanje animirali su zborovi iz Žalca i Petrovča.

 

Zahvaljujemo dragom Bogu i blaženoj djevici Mariji, za svjedočanstvo života p. Viktora kao dominikanca, ne samo za rad i trud u župi Žalec nego i cijeloj Sloveniji te mu želimo puno zdravlja, blagoslova i snage za daljnji rad i poslanje.